OVER ONS

Het oorspronkelijk aan de Strypsedijk te Rockanje opgerichte bedrijf bestond uit niet meer dan een paard, een ploeg en een zaaimachine. In 1917 is Andries Groeneveld begonnen zijn diensten aan te bieden aan de keuterboertjes. De eerste korenmaaier en verrijdbare dorsmachine zijn vóór de Tweede Wereldoorlog aangeschaft. Samen met zijn twee zonen, Leendert en Tinus wist Andries meer en meer werk te verzetten. Mechanisatie was een logische stap.

Nadat oprichter Andries Groeneveld was overleden in april 1936 bleef zijn vrouw met haar twee zonen achter in een florerend bedrijf. Na de Tweede Wereldoorlog kochten zij m.b.v. de “Marshall-hulp” de eerste trekker aan, een Case LD.

Na overlijden van weduwe Groeneveld (ook wel genoemd: ‘vrouw Dries’) hebben Leendert en Tinus het bedrijf voortgezet. In de jaren 70 heeft Leendert’s zoon Andries, na het uittreden van Tinus, het bedrijf overgenomen. Intussen was het bedrijf verhuisd naar de huidige locatie aan de Achterweg 11 in Rockanje. In de loop der jaren zijn meerdere bedrijfsactiviteiten toegevoegd zoals slootonderhoud, gras en mais hakselen, bieten rooien en grondverzet.

Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer. Dochter Diana Groeneveld heeft samen met haar man Dennis de Jong het bedrijf van haar vader overgenomen. Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar!

luchtfoto bedrijf-1